PODCAST: Idealer redder ikke liv. Ja til fast bevæpning av politiet.

“Alle” vil ha et politi uten fast bevæpning. Det er en ønsketenkning som ikke anerkjenner den farlige jobben til operative politifolk.

Av Michael Hartmann. Bio.  Twitter. 10. november 2022.

Enda en gang. De samme argumentene. Politifolk bør ikke være fast bevæpnet. Det vises til et “ideal”, et samfunn der politifolk ikke trenger å bære våpen, ofte begrunnet med at Norge er et fredelig land med ufarlig kriminalitet. Det er en “tradisjon” vi bør verne om. Eller som det står i dagens leder i Dagsavisen; det handler om samfunnets overordnede idealer.

Det finnes i et godt argument for å bevare et ubevæpnet politi. Politi som er permanent bevæpnet, øker antallet skuddvekslinger mellom politiet og kriminelle. Det er svenske tilstander.

Likevel. Når en kriminell person drar frem et skytevåpen og sikter på en ubevæpnet politimann eller politikvinne, hjelper det sistnevnte lite, at mennesker i trygge jobber prater om “idealer” og “tradisjoner”. Det står om liv.

Min kommentar:

Ærlig talt av Michael Hartmann er en podcast hvor jeg snakker om tema som preger samfunnsdebatten, eller burde prege samfunnsdebatten.

Korte episoder. Dønn ærlig. Rett på sak.

Hør flere episoder her.